Notícies Fundació Carulla

Lliurament dels premis del concurs de faules EnLLULLa't a tres alumnes de 3r d'ESO

Sandra Querol de l’IES Montilivi gironí, guanya el tercer premi per la faula La zebra i els lleons
Xènia Julià de l’IES Montilivi gironí, guanya el segon premi per la faula El poble i les monedes d’or
Paula Balsebre Medina, del Liceu Egara terrassenc, guanya el primer premi per la faula El rossinyol
Sandra Querol de l’IES Montilivi gironí, guanya el tercer premi per la faula La zebra i els lleons
Xènia Julià de l’IES Montilivi gironí, guanya el segon premi per la faula El poble i les monedes d’or
Paula Balsebre Medina, del Liceu Egara terrassenc, guanya el primer premi per la faula El rossinyol
Data: 
16/06/2016 - 17:00

Dues alumnes d’ESO de Girona i una de Terrassa guanyen el Concurs literari de faules Enllulla’t

Hi han participat 115 estudiants de tercer d’ESO d’instituts i escoles de Secundària d’arreu de Catalunya

 

Una alumna del Liceu Egara de Terrassa i dues de l’Institut Montiliví, de Girona, han resultat guanyadores del primer Concurs literari de creació de faules emmarcat en el programa EnLLULLa’t, adreçat a alumnes de tercer curs d’ESO, amb què la Fundació Carulla i la Fundació Catalunya - La Pedrera commemoren el setè centenari de la mort del pensador Ramon Llull.

Paula Balsebre Medina, del Liceu Egara terrassenc, ha obtingut el primer premi per la faula El rossinyol. El segon i el tercer premi se’ls han adjudicat Xènia Julià i Sandra Querol, de l’IES Montilivi gironí, pels textos El poble i les monedes d’or i La zebra i els lleons, respectivament. Dos dels premis reben com a guardó una estada per a tota la família al monestir Món Sant Benet i un exemplar de Vida de mestre Ramon, d’Editorial Barcino. Quant al tercer premi, a més del mateix llibre, tota la família de la guanyadora gaudirà de l’experiència enoturística “El vi fa sang. Ofici i tradició”, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

El concurs té com a objectiu fomentar la creació literària i generar la reflexió al voltant dels valors quotidians que promouen el diàleg i la convivència, ja que s’emmarca en el programa EnLLULLa’t, dedicat a la difusió de continguts didàctics relacionats amb la figura de Ramon Llull l’any en què es commemoren els 700 anys de la seva mort. L’obra de Llull, extensa i diversa, té com a denominador comú el diàleg i la convivència; és per això que s’ha volgut apropar aquest valor als estudiants de la manera més pràctica possible: sent ells mateixos creadors de faules.

L’edició ha rebut 115 faules, procedents de dotze instituts i escoles de Secundària de Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Terrassa, Mataró, Salou, Ponts i Banyoles. Els  centres educatius a què pertanyen els catorze finalistes rebran un lot de llibres d’Editorial Barcino. Els guardons seran lliurats individualment en els centres escolars de les tres alumnes premiades.

El Jurat ha estat format per Andreu Galan, mestre, filòleg i autor del llibre de poesia infantil Qui no sap riure no sap viure; Teresa Hernández, pedagoga i responsable del Programa d’Acompanyament per a l’Èxit Educatiu de la Fundació Catalunya – La Pedrera; Raquel Parera, filòloga i medievalista a l’Editorial Barcino i Alba Vinyes Lasso, filòloga i responsable de comunicació de la Fundació Carulla.

L’entrega de premis va ser a càrrec de Jordi Quer, director adjunt de la Fundació Carulla, Joan Santanach, editor de l’Editorial Barcino, i  Raquel Parera i Alba Vinyes Lasso, membres del jurat del concurs i de la Fundació Carulla.

Agenda
Mo Tu We Th Fr Sa Su
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30