L’Observatori dels Valors
Col·lecció observatori dels valors

L’Observatori dels Valors és una iniciativa de la Fundació Carulla amb la col·laboració de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE. El seus objectius principals són:

  • Fer un diagnòstic de la situació present a Catalunya pel que fa als valors (quins són els valors dominants, què està passant amb els valors, quina avaluació en fem).
  • Detectar els punts crítics de desacord o controvèrsia en relació amb determinats temes que posen en joc valors i pràctiques.
  • Parar atenció als valors emergents i al seu impacte en la societat.
  • Contribuir a fer una proposta de valors en alguns dels diversos àmbits de l’esfera pública catalana i apuntar o recomanar línies d’acció per arribar-hi.

L’Observatori dels Valors publica treballs monogràfics centrats en valors i àmbits com els joves, la diversitat, l’escola, les TIC , el treball o la qualitat humana escrits per sociòlegs i especialistes.

L’Observatori dels Valors va dur a terme l’Enquesta Europea de Valors a Catalunya l’any 2009 i va publicar-ne les resultats en el llibre dirigit per Javier Elzo i Àngel Castiñeira Valors tous en temps durs. La societat catalana a l’Enquesta Europea de Valors de 2009

Des del 2013, l’Observatori dels Valors edita cada any un Anuari dels Valors que analitza les notícies aparegudes als mitjans escrits en relació amb la seva incidència en els valors.

La intenció de l’Observatori dels Valors és difondre les publicacions entre aquelles institucions, entitats, associacions, o actors socials dedicats al treball en valors i a la millora de les pràctiques ciutadanes. Si teniu interès de presentar algun dels nostres treballs a la vostra entitat o associació, poseu-vos en contacte amb la Fundació Carulla.

Directors de la Col·lecció Observatori dels Valors:

Àngel Castiñeira
Ferran Sáez Mateu

Amb la col·laboració de:

Logo ESADE