Notícies Fundació Carulla

Segon debat dins el cicle "Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len"

Data: 
10/03/2016 - 12:15

L’Editorial Barcino i l’Ateneu Barcelonès han programat un cicle entorn dels valors actuals dels clàssics

La guerra, la diplomàcia del feble? A l’entorn de la ‘Crònica de la croada contra Catalunya’ és el títol del nou diàleg celebrat el dimecres, 9 de març, que van dur a terme l’escriptor i traductor Miquel Desclot i el diplomàtic Carles Casajuana, moderats pel filòsof Bernat Dedéu. L’acte va tenir lloc a les set de la tarda a l’Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6, de Barcelona. Sala Bohigas).

La sessió forma part del cicle Ahir és avui: els clàssics ens interpel·len, programat per l’Editorial Barcino −segell editorial de la Fundació Carulla− i l’Ateneu Barcelonès on, tot rellegint els clàssics medievals, es plantegen cinc debats de plena actualitat amb la participació, en cadascun dels casos, d’un especialista en l’obra i d’un comentarista que pugui apropar el llibre als nostres dies. Totes les obres, amb excepció del Blanquerna de Llull, han estat publicades per l’Editorial Barcino dins la col·lecció Tast de Clàssics.

El cicle es va iniciar el passat 10 de febrer, amb la sessió Identitat i transterrament: creuant mons oposats. A l’entorn de la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda. Van participar-hi la filòloga i traductora Marta Marfany (encarregada de l’adaptació del llibre juntament amb Albert Mestres) i el psicòleg Saïd El Kadaoui.

En les properes convocatòries, els temes a debatre seran: La veu de les dones a l’Església. A l’entorn de Jesús i les dones, d’Isabel de Villena, amb Marta Pessarrodona i Armand Puig (moderat per Anna Punsoda); Política i corrupció, un binomi inevitable? A l’entorn d’El Somni, de Bernat Metge, amb Francesc J. Gómez i Enric Juliana (moderat per Bernat Dedéu), i El papa Francesc i el lideratge en valors. A l’entorn de Blaquerna, de Ramon Llull, amb Joan Santanach i Àngel Castiñeira (moderat també pel filòsof Bernat Dedéu).

http://www.editorialbarcino.cat/

Agenda
dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31