Notícies Fundació Carulla

Presentació de la XII edició dels Premis Francesc Candel

Data: 
06/05/2015 - 10:15

El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, afirma que els nouvinguts aporten talent i ments inquietes que contribuiran a "construir un nou país millor"

La Fundació Carulla va fer pública aquest dimarts dia 5 de maig la presentació de la dotzena edició dels Premis Francesc Candel, destinats a guardonar les bones pràctiques d'entitats i institucions que que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones immigrades. L'acte va fer-se a la seu del Centre de Música i Escena Xamfrà, que va ser una de les distingides en l'edició de l'any 2014.

En el transcurs de l'acte, el director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, ha afirmat que els nouvinguts aporten "talent i ments inquietes", i que són "persones coratjoses" de les quals hem "d'aprofitar el seu bagatge" per construir "un nou país millor". També ha tingut paraules per aquells que "són piròmans, quan haurien de fer de bombers" i els ha recordat el pacte transversal sobre la matèria que hi ha a Catalunya des de l'any 2008 –que inclou totes les forces polítiques i entitats com patronals i sindicals, entre d'altres–. A aquestes paraules s'han afegit les d'Esther Bonal, directora de Xamfrà, que ha sentenciat: "que vagin cridant, que nosaltres anirem caminant".

Carles Duarte, director de la Fundació Carulla, va explicar quins són els tres pilars on se sustenta l'acció de la Fundació -cultura, educació i societat-, i va recordar la figura de l'escriptor i inspirador dels premis que avui es presentaven, Francesc Candel, "que va donar el vist-i-plau a la seva creació i els va poder veure".

Els Premis Francesc Candel, que compten amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, reconeixen projectes i experiències que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. En total es tracta de cinc premis dotats de 3.000 euros cadascun. La dotació en conjunt és de 15.000 euros.

Les propostes, que seran valorades per un jurat format per Andreu Domingo, Orland Cardona, Carles Duarte, Najat El Hachmi, Josep González-Agàpito, Núria Llevot, Sandra Rodríguez i Laia Tomàs, s'hauran de presentar abans del 22 de juliol. El veredicte es coneixerà a mitjans d'octubre en un acte públic.

 

"Amb els immigrants d'ara

es produirà el mateix procés

que amb els d'abans i amb

els de sempre. Seran catalans.

Qui ho dubta! "

Francesc Candel, Els altres catalans (1964)

Agenda
dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30