2006

Cuina catalana

Aquesta edició està dedicada a la gastronomia catalana, tot començant amb un estudi sobre què és la cuina, els motius de la seva existència com a tradició dels éssers humans i els seus resultats socials i culturals. Aquesta tradició alimentària defineix la identitat de cada poble, on hi ha una determinada tendència a cuinar certs menjars de tals maneres. Els costums culinaris catalans són l’objecte principal de treball d’aquest llibre, quin és el conjunt de menjars fets a Catalunya, quan i perquè es mengen i com arriba a definir un poble.
L’aparició dels receptaris i, per tant, del concepte de recepta, es començà a difondre a partir de l’Edat Mitjana. La cultura catalana fou una de les primeres entre altres a Europa a elaborar llibres de cuina, escrits en català, dels quals sabem que arribaren més enllà de les fronteres fins a d’altres cultures, com la italiana, que n’opinaven des de la pròpia perspectiva culinària en els seus textos.
Tot estudiant els processos que han seguit les cuines a través dels segles fins a les tradicions que avui dia continuen presents, es fa referència també als productes locals, els “productes de la terra” com s’anomenen popularment, així com a la cuina d’autor catalana.

Nadala en format paper: