Els temes relacionats amb valors amb més ressò mediàtic

Les notícies relacionades amb el procés sobiranista i la corrupció política i econòmica han estat les que han tingut més ressò mediàtic al llarg del 2016, atenent a una visió global de les capçaleres analitzades.

Ressò de les principals temàtiques de rellevància axiològica al llarg del 2016 a les portades i a les notícies d’interior dels mitjans analitzats

El procés sobiranista i la corrupció mantenen un important ressò mediàtic entre el 2013 i el 2016. El procés ha estat la temàtica que ha ocupat les primeres posicions del rànquing més vegades.

Rànquing de les principals portades aparegudes als mitjans analitzats al període 2013-2016

(Afegeix o elimina temes fent clic a la llegenda del gràfic)

El procés ha estat la notícia més present als mitjans analitzats, però no tots aquests mitjans s’han fet ressò d’aquesta qüestió de la mateixa manera. El Punt Avui i l’Ara són els diaris que hi han dedicat més atenció.

Portades i notícies d'interior sobre la temàtica «Procés sobiranista» a les capçaleres analitzades (%)

(Selecciona la temàtica que vulguis consultar: Procés sobiranista - Corrupció política i econòmica - Fenomen del terrorisme gihadista - Eleccions als EUA - Refugiats / immigrants - Brexit - Nova política)

Comparant el tractament de cada notícia als diaris amb tiratge exclusivament a Catalunya i als diaris amb tiratge al conjunt d’Espanya, s’hi poden apreciar diferències significatives, especialment en el tractament de les portades.

Portades i notícies d'interior sobre totes les temàtiques al diari 'La Vanguardia' (%)

(Selecciona el mitjà que vulguis consultar: La Vanguardia - El Periódico - El Punt-Avui - Ara - El País - El Mundo - La Razón - ABC)

Les notícies relacionades amb el procés sobiranista i la corrupció política o econòmica han tingut una presència relativament constant a les portades dels diaris al llarg de l’any 2016.

Evolució mensual dels principals temes axiològics apareguts a les portades dels diaris analitzats

(Afegeix o elimina temes fent clic a la llegenda del gràfic)

En les notícies d’interior, les temàtiques que concentren el protagonisme en moments puntuals, com les eleccions als EUA i el Brexit, hi han destacat molt més que en les portades.

Evolució mensual dels principals temes axiològics apareguts a les notícies d'interior dels diaris analitzats

(Afegeix o elimina temes fent clic a la llegenda del gràfic)

 

Resum executiu de l'Anuari dels valors 2016 (PDF)

Versió completa de l'Anuari dels valors 2016 (PDF)